2015. június 25., csütörtök

Tupperware Mikrós Kukta felavatása...

 




  Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg sertés comb
  • 4 dl víz
  • 1 húsleves kocka
  • 1 dl olaj
  • fűszerek ízlés szerint (én sót, borsot, majorannát, és fokhagymás fűszerkeveréket használtam)
  • 4-5 db krumpli
  • 2-3 db hagyma








A húst bevagdosom, és a fűszerekkel jól megszórom. Az edénybe téve ráöntjük az olajat, és a húsleves alaplét (mikróban felmelegített vízben feloldottunk a leves kockát).




 Vastagabb szeletekre felkarikázzuk a meghámozott krumplit, és hagymát. Ezeket is rátesszük a húsra. A Tupperware Mikrós Kuktát lefedjük, és 900 watton 30 percre mikróba tesszük.
                                                                                                                                                         
 Amikor letelt a fél óra, óvatosan, Tupperware szilikon kesztyű segítségével kivesszük a mikrosütőből,  pihentetjük az edényt 15 percig. Megfordítjuk a húst, és visszatesszük még 30 percre, ugyanúgy 900 watton. Ha lejárt az idő ismét 15 perc pihentetés. Ezután tálalhatjuk az ételt. A hús nagyon finom, puha lesz, szó szerint leomlik a csontról.                                                  


Párolt rizzsel, illetve a főtt hagymás burgonyával tálalhatjuk. A húslébe keverhetünk kevés mustárt, és azzal leönthetjük a húst.


Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: